Waarom een infrarood sauna kanker genezing ondersteunt
22 februari 2020 
8 min. leestijd

Waarom een infrarood sauna kanker genezing ondersteunt

Met een infrarood sauna kan je kanker genezing ondersteunen. Wanneer je kiest om kanker holistisch aan te pakken en te doen wat binnen je eigen macht ligt, zul je het ermee eens zijn dat we niet alleen de kanker willen aanvallen, bijvoorbeeld door reguliere behandelingen. Maar ook het eigen lichaam zo sterk en vitaal mogelijk wilt maken. Eén van de manieren om je leefstijl rondom kanker te optimaliseren is door een infrarood sauna te gebruiken. Het grote voordeel van infrarood sauna’s is dat ze enerzijds je lichaam en immuunsysteem versterken. Anderzijds maakt het de kankercellen zwakker, omdat die slecht tegen hitte kunnen. 

Ontdek in dit artikel wat infrarood sauna’s voor positieve bijdrage kunnen hebben binnen holistische kankeraanpak. En je leert hoe infrarood sauna’s werken, waardoor het een effectief middel is om de holistische kanker aanpak te ondersteunen.

Dit ga ik behandelen over kanker en een infrarood sauna

 1. Je lichaam opschonen met de infrarood sauna
 2. Wat doet de infrarood sauna bij kanker?
 3. Kanker verzwakken met infrarood sauna
 4. Hoe kun je de infrarood sauna gebruiken?
 5. Hyperthermie bij kanker
 6. De conclusie over infrarood sauna’s bij kanker
 7. Gebruikte bronnen

Je lichaam opschonen met de infrarood sauna

De gemiddelde leef- en woonomgeving zit vol gifstoffen. Er wordt geschat dat er gemiddeld 500 chemicaliën in ons lichaam zijn opgeslagen. En de gemiddelde mens heeft minstens 7 pesticiden in de urine (1,2). 

Gelukkig kan ons lichaam zichzelf aardig goed opschonen. Onze lever, huid, ademhaling, nieren, urinewegen, darmstelsel en zweetklieren zijn allemaal wegen via waar de gifstoffen ons lichaam kunnen verlaten.

Om het lijf maximaal te ondersteunen en de kanalen die het lichaam al bezit voor ontgifting optimaal te benutten kan een infrarood sauna een perfecte ondersteuning zijn.

Wat doet de infrarood sauna bij kanker?

De golflengtes van infrarood dringen diep in het lichaam. Het verhit daardoor het spierweefsel en orgaanweefsel. Dit helpt de organen om gifstoffen in de bloedbaan te krijgen waardoor ze vervolgens uit het lichaam gewerkt kunnen worden.

Ook doodt de infraroodstraling pathogene organismes en versterkt het immuunsysteem (3). Een bijkomend voordeel is dat het stress vermindert. Stress is een factor die ook veel invloed heeft op de gezondheid en het vermogen van het lichaam om kanker efficiënt aan te pakken. 

Door de infraroodstraling wordt het lichaam efficiënter in opruimen van zwakke cellen en het voeden van gezonde cellen. Het lichaam wordt gestimuleerd om voedingsstoffen in de cellen beter op te nemen en gifstoffen sneller eruit te werken. De infrarood sauna stopt ontstekingen en vergroot de lymfe circulatie en stimuleert een verhoogde opname van zuurstof in de cellen en weefsels (4).

Kanker verzwakken met infrarood sauna

Kankercellen kunnen niet tegen infraroodstraling en hitte. Wanneer ze hieraan blootgesteld worden beschadigen of sterven deze cellen. Gezonde cellen zijn niet gevoelig voor infraroodstraling en hitte. Dit is de reden dat infraroodsauna’s kanker direct beïnvloedt en het tegelijkertijd positief bijdraagt aan een sterker immuunsysteem. Een win-win situatie dus.

Traditionele sauna’s die lucht en stoom gebruiken zijn gemiddeld 7 keer minder effectief in het uitscheiden van gifstoffen dan infraroodsauna’s.

Hoe kun je de infrarood sauna gebruiken?

Het beste kun je je lichaam de tijd geven om op te bouwen. Door te beginnen met 5 minuten en langzaam op te bouwen naar 15-30 minuten per sessie. 

Maar, hoe vaak moet je erin? Dat is een heel goede vraag en daar is geen eenduidig antwoord op te vinden als het gaat om onderdeel laten zijn van kanker aanpak. Het hangt af van hoe heet je wordt, hoe je lichaam de afvalstoffen afvoert. 

Ook wil je goed aanvoelen hoe je lijf reageert. Je kunt meerdere honderden calorieën verbranden in de sauna omdat je lichaam hard moet werken om koel te blijven. Voor sommige kankerpatiënten is dat meer energie dan ze in hun lijf hebben op dat moment. Waardoor de sauna hen heel moe kan maken. Neem je lichaam daarom zeker serieus, voel het goed aan en ontdek wat voor jou het beste werkt.

Hyperthermie bij kanker

Hyperthermie is niet hetzelfde als een infrarood sauna maar er worden wel onschadelijke stralingen (elektromagnetisch of infrarood) gebruikt. Het lichaam wordt plaatselijk of geheel in temperatuur verhoogd. Het gevolg daarvan is hetzelfde als hierboven beschreven.

De warmte en straling doden kankercellen. Gezonde cellen worden niet aangetast. De doorbloeding van tumoren wordt gestimuleerd waardoor het effect van reguliere behandelingen als chemotherapie, hormoontherapie en/of bestraling fors toenemen.

Ook verhoogt het de effectiviteit van het immuunsysteem om kankercellen aan te pakken en meer gevoelig te maken voor de natuurlijke afweer van het lijf (5).

De conclusie over infrarood sauna’s bij kanker

Infraroodsauna’s/infraroodstraling verandert de samenstelling en het functioneren van cellen. Kankercellen worden beschadigd of gedood, gezonde cellen en het immuunsysteem gestimuleerd en versterkt. De natuurlijke afvoer van gifstoffen wordt gestimuleerd waardoor je lichaam alle afvalstoffen makkelijker eruit werkt. Als bijkomend voordeel vermindert een bezoek aan de sauna de stresslevels wat direct en indirect ook invloed heeft om het immuunsysteem, vitaliteit en zelf genezend vermogen.

Hoe vaak en lang je in de infraroodsauna moet is persoonsafhankelijk en niet iedereen voelt zich er goed bij. Daarom is altijd het advies om te ervaren wat het met je lichaam doet om te bepalen of de infraroodsauna een goede toevoeging is in je leefstijl om je gezondheid te ondersteunen en kankercellen te verzwakken.

Kanker Holistisch Aanpakken en doen wat in je eigen macht ligt

Om het maximale te doen in het aanpakken van kanker. En alles te doen dat je kunt om holistische kankeraanpak toe te passen. Is Answer to Cancer een perfecte vervolgstap voor je. 

In de training Answer to Cancer doorloop je 5 heel praktische en concrete modules. Waarin we stilstaan bij de 5 pijlers van GOAkanker.nl. Voeding, Immuunsysteem, Mindset, Spiritualiteit en Leiderschap.

In Answer to Cancer krijg je zeer concete acties, zodat je iedere les afsluit met een heldere ‘to do’. Alle acties die je kunt uitvoeren zijn heel eenvoudig in je leven in te bouwen. Praktische handvatten die weinig tot geen extra tijd kosten maar wel je proces ondersteunen.

Wanneer je kanker holistisch wilt aanpakken wil je niet alleen via regulier alle behandelingen aangrijpen. Ook wil je het lichaam zo gezond en fit mogelijk houden. Niet alleen doorloop je daarmee alles dat er op je afkomt makkelijker. Ook werken regulieren behandelingen wanneer je enkele concrete leefstijl optimalisaties doorvoert.

Omdat ieder lijf anders is en iedere situatie een eigen plan nodig heeft, krijg je handvatten en uitleg. Zodat je ontdekt wat voor jou goede keuzes zijn om te maken.

In Answer to Cancer maken we alles zeer concreet, heel begrijpelijk en vooral heel toepasbaar. Er komt al genoeg op je af dus we willen zorgen dat je alles dat binnen je eigen macht ligt, eenvoudig en snel toe te passen is. Zonder teveel gedoe.

Via de afbeelding kom je bij de informatie terecht en kun je ontdekken wat Answer to Cancer voor je gaat betekenen.

Gebruikte bronnen voor dit artikel

 1. Mills PK, Zahm SH. Organophosphate pesticide residues in urine of farmworkers and their children in Fresno County, California. Am J Ind Med. 2001 Nov;40(5):571-7. PMID: 11675626
 2. Heudorf U, Angerer J, Drexler H. Current internal exposure to pesticides in children and adolescents in Germany: urinary levels of metabolites of pyrethroid and organophosphorus insecticides. Int Arch Occup Environ Health. 2004 Jan;77(1):67-72. PMID: 14551781
 3. Vatansever F, Hamblin MR. Far infrared radiation (FIR): its biological effects and medical applications. Photonics & lasers in medicine. 2012;4:255-266.
 4. Crinnion WJ. Sauna as a valuable clinical tool for cardiovascular, autoimmune, toxicant- induced and other chronic health problems. Altern Med Rev. 2011 Sep;16(3):215-25. PMID: 21951023
 5. https://hyperthermie.info/hyperthermie/hyperthermie-bij-kanker
Over de schrijver
Jeanet is eigenaar van Lifestyle of Business en GOAkanker.nl Sinds de kanker diagnose van haar moeder in 2018 zet zij zich in om de bewustwording rond holistische kankeraanpak in NL te vergroten.Gedurende 2020 is ze in gesprek met investeerders en andere ondernemers om de offline locaties die ze binnen GOAkanker wil opzetten, te realiseren. Ook zal zij, samen met het team van GOAkanker, online het grootste en meest complete holistische kanker educatie platform bouwen.Via onder andere artikelen, interviews en social media maar ook via haar netwerken, zet ze zich iedere dag in om de kanker educatie in NL compleet te maken.
Reactie plaatsen