Hervorm de huidige wereld van kanker

door de belangrijkste systemen te verbeteren die de aanpak van kanker hervormen

tot een niveau waarbij kankerpatiënten een eerlijke kans krijgen

Mijn verhaal


Ik ben Jeanet, een ondernemer en activist op missie om het bewustzijn van de holistische kankeraanpak te vergroten.


Al sinds de diagnose in juli 2018 van mijn moeder, ver uitgezaaide borstkanker verspreid tot in de botten en later in de lever, besefte ik de impact van de holistische kanker aanpak. Wat me bijzonder frustreerde op datzelfde moment, was de blindheid vanuit het reguliere systeem om dat te zien. Ondanks alle negatieve vooruitzichten van mama, deed ze het boven verwachting goed.


Ze was en is nooit ziek (afgezien van de kanker ...), had weinig tot geen last van de behandelingen, letterlijk gezondere bloedwaarden (afgezien van de kanker bloedwaarden) dan ooit tevoren. Omdat ze meer deed dan het reguliere. Omdat ik voor haar alle tijd had genomen toen ze zelf te zwak was om dit te doen, om alle mogelijke handvatten te vinden om de kanker te lijf te gaan. Handvatten die verder gingen dan het reguliere.

Het gevecht

Er lijkt een soort gevecht te zijn tussen de reguliere en alternatieve wereld, waarin geen winnaars zijn en wel veel verliezers.

De grootste verliezers zijn in dit geval de kankerpatiënten. 


Een gevecht dat ik oprecht niet snap en bijzonder dom vind. In mijn ogen hebben we 1 gezamenlijk doel, namelijk: Kankerpatiënten helpen. Het een is namelijk niet perse beter dan het ander. Het een vult het ander aan.


Dat is waar we ons in mijn ogen op moeten richten.


Nu worden kankerpatiënten vooral weggehouden bij de kracht van de alternatieve aanpak door de ene stroom.

En worden ze bang gemaakt voor de reguliere aanpak door de andere stroom.

Om vervolgens totaal verwarde kankerpatiënten achter te laten in een wereld die op dat moment al verwarrend genoeg voor ze is.


Mijn doel

Met GOAkanker.nl wil ik de kankerpatiënten laten winnen. Leiders maken. KankerLeiders. Door reguliere- en alternatieve artsen, experts en ervaringsdeskundigen samen te brengen op dit online platform. Zodat er de grootste shift gaat ontstaan op gebied van holistische kankeraanpak die we ooit in Nederland ervaren hebben.

Naast GOA ben ik eigenaar van het bedrijf Lifestyle of Business en ben ik in het verleden eigenaresse geweest van een natural horsemanship paardentrainingsstal. Welke ik beëindigde in 2012 vanwege het breken van mijn rug.


Ook heb ik een dietistenpraktijk en sportschool gehad welke we verkochten omdat mijn man John en ik permanent op reis wilden om de wereld te zien, en wat we tot op heden nog steeds doen.


John en ik zijn sinds 3 januari 2006 een stel, we leerden elkaar kennen in Oostenrijk op vakantie in 2005. Op 3 januari 2014 zijn we getrouwd op Kauai, een eiland van Hawaii.

Op die dag zeiden we tegen elkaar "Over 5 jaar doen we dit weer, maar dan nemen we onze hele familie mee hierheen en trakteren we iedereen op een volledig verzorgde reis naar Hawaii."


Als we doelen hebben, zullen we er alles aan doen om ze te behalen. Zo ook het doel om 5 jaar later op Hawaii te staan met onze familie als getuige. Alles was net geregeld toen we in de zomer van 2018 mama's uitslag te horen kregen. Ineens wisten we niet meer zeker of we 3 januari 2019 nog wel compleet zouden zijn.


Hawaii kreeg een nieuwe lading: Het werd het doel waar mama naar toe werkte. Het doel was om weer te kunnen lopen, dit lukte niet meer door gebroken botten vanwege alle uitzaaiingen. Zodat ze niet in rolstoel mee hoefde. Een onuitgesproken doel dat er nog als wolk boven hing was het doel om überhaupt nog in leven te zijn tegen die tijd...


Ook kanker beschouwden we als een doel. En doelen zijn er om te behalen. We gingen all-in en op 3 januari 2019 hebben we na 5 jaar onze de geloftes hernieuwd. Als hele familie bij elkaar. Zonder rolstoel.

Lopende GOA projecten

GOA Community 

Wat zou er gebeuren als we kankerpatiënten vanaf dag 1 van diagnose meenemen in alles dat ze zelf ook zouden kunnen doen? Wat als ze vanaf dat moment iedere dag een beetje zouden kunnen aanpassen zodat ze zich niet machteloos voelen? En wat zou er gebeuren als KankerLeiders dit proces met elkaar kunnen doorlopen?


Het GOA online platform is een plek waar holistische kanker educatie kankerpatiënten verbindt, kracht geeft en handvatten biedt. Zodat zij niet enkel overgeleverd zijn aan afwachten en hopen. Niet langer het gevoel hebben er alleen voor te staan.


Waarbij we vanaf 2020 op een prachtige offline locatie KankerLeiders samenbrengen, diepe verbindingen maken en ongelooflijke relaties en bewustzijn tot stand brengen.

GOA Quests

Het gebrek aan kanker educatie staat gelijk aan het machteloze gevoel dat kankerpatiënten ervaren, machteloosheid omdat ze zelf geen invloed kunnen uitoefenen op de situatie. 


Onze oplossing voor dit probleem zijn onze GOA Quests. Een combinatie van video trainingen, werkboeken en online cursussen.

Wanneer kankerpatiënten en hun omgeving GOA quests starten, werken ze dagelijks aan micro-verbeteringen.


Het resultaat is dat onze deelnemers iedere dag een nieuw inzicht en handvat krijgen om hun kanker op een holistische manier te kunnen aanpakken. Wat ze zelf kunnen doorvoeren in hun leefstijl. Waardoor ze hun situatie beter leren begrijpen en hun gevoel van machteloosheid om kunnen vormen in kracht en vertrouwen.


Alles met als doel:
Zorgen dat iedere kankerpatiënt de mogelijkheden krijgt die wij ook vonden. De kracht voelt die wij ervaarden toen we zelf invloed kregen op de situatie. De mate van leiderschap gaan pakken die kanker niet het einde laat zijn, maar een start van iets nieuws.

Zodat je ervaart wat wij als aller belangrijkste ervaarden: Grip in een ongrijpbare situatie. Kracht op de momenten dat het zwaar was. Vertrouwen in een betere uitkomst. Alles doen dat binnen je eigen macht ligt zodat iedere dag een dag wordt van nieuwe kansen en mogelijkheden.

arrow_drop_up arrow_drop_down