Terugblik op 2020 met veel bijzondere ervaringen (+ boekentips rondom kanker)
04 februari 2021 
11 min. leestijd

Terugblik op 2020 met veel bijzondere ervaringen (+ boekentips rondom kanker)

2019 eindigde op Bali en 2020 schoot ik, Paulien Wolf, op Bali het nieuwe jaar in. Op Bali heb ik veel tempels en baden bezocht wat allemaal een bijzondere indruk achter heeft gelaten. Het allermooiste van de locals is toch wel dat alles wat ze hebben – en dat is niet veel- zonder twijfel voor mij werd geofferd en er werd speciaal voor en met mij gebeden. Geweldig dat “vreemde” mensen dit voor je doen voor je genezingsproces.

Begin februari kwamen we terug in Nederland waar vrij snel allerlei corona regels kwamen. Alles kwam op een laag pitje te staan, zo ook de zorg. Voor mij was dat de reden om nog meer het heft in eigen handen te nemen want 1x in de 3 maand telefonisch contact met de oncoloog met de uitslag alles is stabiel bracht mij niet veel verder. Een reden om mij nog meer te verdiepen in andere mogelijkheden op holistisch gebied, natuurartsen, cranio en natuurlijk heel veel boeken lezen over de holistische aanpak.

Het boek: Start vandaag met ademen
Schrijvers: Robert Bridgeman & Marleen van Houten

De ademen technieken die ik daar uit leerde zijn heel makkelijk zelf “aan” te leren wat echt veel goeds brengt ik werd hier heel rustig van in mijn hoofd en ook mijn lichaam leerde ik steeds beter kennen na toepassingen van allerlei adem technieken en heel vaak herhalen (ik kreeg het anders niet echt onder de knie) gaf dit zo’n goed gevoel met het gevolg, zoals te lezen staat op de achterflap:

 • meer rust en energie.
 • sterkere intuïtie, meer zelfvertrouwen, kalmte, en kracht.
 • ontspannen nek en schouders, krachtige buikspieren.
 • meer gezondheid, zelfgenezing, concentratie en nachtrust

Het boek: Koud kunstje
Schrijvers: Wim Hof en Koen De Jong

Wordt geadviseerd erbij te lezen waarin “de Iceman” je laat zien hoeveel baat je kunt hebben bij ademhalingsoefeningen en koud douchen. Ik start de dag nu al 2 ½ jaar met wisseldouches en ik dompel me ook geregeld in een koud bad (in mijn geval een kliko) vol ijskoud water het is even de tanden op elkaar maar het heeft een heel positief effect op mij: oa totaal geen overgangsklachten, ook al krijg ik oestrogeen remmers, een veel beter conditie, goede bloedsomloop en een heel helder begin van de dag. Afgelopen zomer tijdens de hittegolf had het als fijn effect dat ik als enigste mij niet kapot zweette en een fris en fruitig gevoel had de hele dag.

Het boek: Kankervrij
Schrijver: William Cortvriendt

Over ons gevecht tegen kanker en wat je er zelf aan kunt doen. Het hoofdstuk “Wat je nooit wordt verteld over kanker” is echt een eyeopener.
Ook suiker ligt onder vuur. Suiker voedt kanker. Een dik boek met veel informatie echt de moeite waard om te lezen als jezelf het heft in handen wilt nemen. Ook lees ik graag boeken van mensen die zelf door een holistische aanpak van kanker zijn genezen.

Ik en Kanker- genezen op eigen kracht
Schrijver: Lara Masanowa Tatje

Dit boek laat je duidelijk zien dat je goed naar je lichaam moet luisteren immers je lichaam is nooit een tegenstander van je maar een mede strijder tegen de kanker. Op de site GOA kanker kwam ik de blog tegen van Sietske Osinga zij is Craniosacraal therapeut en omdat ik nog heel veel dingen had waar ik geen grip op had en rest schade in mijn botten ben ik bij haar in therapie gegaan. Sietske deed naar mijn gevoel niets fysiek aan mijn lichaam, maar zij zette mijn lichaam zelf aan het werk dit heeft mij van heel veel klachten afgeholpen. En komen fysieke klachten of andere klachten weer terug kan zij verder met je aan het werk.

Ik zal een heel bijzonder voorbeeld noemen. In 2018 begon alles met loop en rugklachten. Sietske is mij daarvoor gaan behandelen en na de sessie zei ze: “er kunnen ook heel veel oude kwetsuren boven komen die jezelf was vergeten, maar laat alles toe en doorsta het, waarschijnlijk met koorts vermoeidheid zodat de oude dingen eruit “gezweet” kunnen worden.

Wauw ik werd toch ziek…mijn omgeving was wel ongerust maar ik voelde dat dit er allemaal uit moest. 2 dagen na de behandeling kon ik niet lopen (net als in 2018) en heb ik alleen maar geslapen en na een paar dagen met veel bot pijn, hoge koorts en heel veel ongemak werd ik wakker en waren alle oude pijnen grotendeels verdwenen heel bijzonder en vooral mooi om te ervaren.

In diezelfde week kreeg ik aan mijn linker eierstok heel erge ongesteldheidspijn, steken, misselijk en koorts, maar wat was het bijzondere in dit geheel? Mijn linkereierestok is in1992 al verwijderd de eierstok kon dus helemaal geen pijn meer doen?? Diezelfde dag verloor ik (heel onsmakelijk) een enorme zwarte bloedprop (heel oud bloed) dit was dus echt oude rotzooi die nog uit mijn lichaam moest. Dankzij cranio snapte mijn lichaam wat de bedoeling was heel bijzonder. 

Ook kreeg ik een hele bijzondere ervaring dankzij cranio op MIND gebied. Sietske had verteld dat ik door de gesprekken en familie opstellingen (waar je inzicht krijgt over oude familie pijnen die je nog op de nek zitten) er op familiegebied het komende jaar nog wel bijzondere ervaringen zouden kunnen gebeuren. Op een middag kreeg ik een heel bijzonder appje van mijn dochter, zij appte dat ze samen met een vrouw, oude energieën aan het verwijderen was uit het huis waar we als gezin altijd hebben gewoond. Om alle “kwade” energieën te kunnen verwijderen moest ze eerst weten of er geen goede energieën meer aanwezig waren waar ze zuinig op moest zijn. Dit bleek dus wel het geval, ik was ’s morgens nog bij mijn dochter in huis geweest en de vrouw zei tegen mijn dochter: ”ik zie naast je moeder een oudere vrouw staan, met grijs haar en een bril”, duidelijk MIJN moeder (mijn moeder is in 2012 overleden) en was nu als beschermende energie bij mij, wat een mooi gevoel dat je moeder, vooral tijdens zo’n heftig ziekbed nog altijd naast je staat en zich ook laat zien. Wat een enorme steun! Cranio heeft mij veel meer gebracht dan alleen dit en het komende jaar zal ik met enige regelmaat er nog na toe gaan of zoals nu moet, in de corona tijd zorg op afstand, maar ook dat gaat prima. Als tip kreeg ik van Sietske mee om het boek te lezen:

Cellen van licht- genees het lichaam met lichtenergie.
Schrijver: Barbara Wren

In dit boek leer je zoveel over alles op celniveau( waar tenslotte alles begint) vanaf het allereerste begin toen je nog niet eens fysiek op deze wereld was, tot aan de trauma’s die vele generaties terug hebben plaats gevonden waarvan je nu nog de negatieve gevolgen ervaart en natuurlijk vooral belangrijk hoe jij je dus kunt ontdoen van al deze ballast op zowel geestelijk als fysiek niveau met heel veel zelf, eenvoudig, toe te passen remedies.
Ik heb het boek standaard binnen handbereik liggen om elke keer weer andere en nieuwe baden, mineralen, vitamines, klysma’s en ontgiftingskuren toe te kunnen passen. En het boek leert je hoe je mee kunt dansen op de ritmen van de natuur.

De natuurarts waar ik in 2019 onder behandeling kwam, blijf ik ook 1x in de 3 maanden bezoeken. Van de Vegt in Ommen is de natuurarts die alles doormeet je energiewaarden, gewicht, bloeddruk hart/longen, lever, maag, nieren, flexibiliteit, meridianen enz. Vanuit deze metingen stelt hij een plan op en schrijft je de juiste supplementen voor waardoor er op alle niveaus aan je lichaam wordt gewerkt.
Een natuurarts die meekijkt en meedenkt met wat goed is voor je herstel is heel fijn en heeft mij afgelopen jaar een veel beter energieniveau opgeleverd en heel veel handvatten wat jezelf voor je lichaam kunt doen.

Ik ben ook onder behandeling bij een oncoloog, alleen waar ik in de reguliere zorg vooral tegen aanloop zijn standaard protocollen en zoals je in de blog al kunt lezen stippel ik graag mijn eigen 2 sporen beleid uit. Ik vind het lastig om alles wat de reguliere zorg voorschrijft te slikken als zoete koek dat was voor mij een reden om te onderzoeken welke medicatie waarvoor dient en wat er anders zou kunnen zodat je minder “kanker”medicatie nodig bent want op elke bijsluiter staat, wel is waar heel klein, vermeld dat na langdurig gebruik je een ander soort kanker zult ontwikkelen. Zo je begrijpt wil ik dit graag voorkomen.

Na enig research ontdekte ik dat de, lucrin injectie die ik iedere 3 maand kreeg toegediend, ervoor zorgt dat je eierstokken geen oestrogeen meer aanmaken en als je een hormoongevoelige kanker hebt( zoals ik heb) is dit het hormoon waar kanker gek op is. Bij het volgende bezoek van de huisarts stelde ik dan ook de vraag: “is het niet beter om die ene eierstok die ik nog heb te laten verwijderen?” “Ach”, was het antwoord, “waarom zou je dat doen je hebt toch geen bijwerkingen van deze injectie?” De huisarts had dus geen antwoord.

Bij het volgende telefonische consult bij de oncoloog stelde ik hem dezelfde vraag en kreeg als antwoord dat hij daar het nut niet van in zag en dat ik voor zo’n vraag bij de gynaecoloog moest zijn. Oké volgende station, we laten ons niet zomaar uit het veld slaan. Een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog en na een heel lang gesprek en onderzoek zag deze man absoluut het voordeel in van het verwijderen van de eierstok, want was zijn redernatie als je hierdoor minder medicatie nodig bent en je lichaam minder toxische ballast krijgt zie ik alleen maar een win/win situatie. YES iemand die echt luisterde en meedacht.

Een heel goed begin van 2021

29 December 2020 heeft deze gynaecoloog mijn rechtereierstok verwijderd en ben ik vanaf nu van de lucrin injectie af. De lifestyle change waarmee ik in augustus 2018 ben gestart doe ik nog elke dag. Er zijn in de loop van de afgelopen 2 ½ jaar dingen bij gekomen of wat veranderd, maar elke dag begin in met mijn rituelen:

 • Sauna
 • Koffieklysma
 • Wisselbaden
 • Sapjes
 • Kiemen
 • Dry brushing
 • Intermittend fasting
 • Rusten: elke nacht minimaal 8 uur slapen, overdag een uur rusten en alle onrust zoals visite ed. tot het minimale te beperken.
 • 1x in de week 24 uur vasten.

Op dit moment heb ik geen sauna bij huis, maar ik heb een goed alternatief gevonden een infrarood”mat”. Infrarood werkt geneeskrachtig, vitaliserend & preventief. Deze matten zijn te bestellen bij Thermo Medica.

Voeding is wel de rode draad, ik eet “groen” gebruik geen suiker probeer alles zelf te maken en gebruik, waar mogelijk biologische pruducten. Door alles wat ik doe -en laat- heb ik het gevoel dat ik grip heb op mijn genezingsproces. Ondanks, of nee, dankzij mijn lifestyle heb ik een bijzonder fijn leven met als grootste doel voor 2021 een fitte en gezonde oma te zijn voor ons kleinkind die in april wordt verwacht. 

– Paulien Wolf –

Kanker Holistisch Aanpakken en doen wat in je eigen macht ligt

Om het maximale te doen in het aanpakken van kanker. En alles te doen dat je kunt om holistische kankeraanpak toe te passen. Is Answer to Cancer een perfecte vervolgstap voor je. 

In de training Answer to Cancer doorloop je 5 heel praktische en concrete modules. Waarin we stilstaan bij de 5 pijlers van GOAkanker.nl. Voeding, Immuunsysteem, Mindset, Spiritualiteit en Leiderschap.

In Answer to Cancer krijg je zeer concete acties, zodat je iedere les afsluit met een heldere ‘to do’. Alle acties die je kunt uitvoeren zijn heel eenvoudig in je leven in te bouwen. Praktische handvatten die weinig tot geen extra tijd kosten maar wel je proces ondersteunen.

Wanneer je kanker holistisch wilt aanpakken wil je niet alleen via regulier alle behandelingen aangrijpen. Ook wil je het lichaam zo gezond en fit mogelijk houden. Niet alleen doorloop je daarmee alles dat er op je afkomt makkelijker. Ook werken regulieren behandelingen wanneer je enkele concrete leefstijl optimalisaties doorvoert.

Omdat ieder lijf anders is en iedere situatie een eigen plan nodig heeft, krijg je handvatten en uitleg. Zodat je ontdekt wat voor jou goede keuzes zijn om te maken.

In Answer to Cancer maken we alles zeer concreet, heel begrijpelijk en vooral heel toepasbaar. Er komt al genoeg op je af dus we willen zorgen dat je alles dat binnen je eigen macht ligt, eenvoudig en snel toe te passen is. Zonder teveel gedoe.

Via de afbeelding kom je bij de informatie terecht en kun je ontdekken wat Answer to Cancer voor je gaat betekenen.

Over de schrijver
Jeanet is eigenaar van Lifestyle of Business en GOAkanker.nl Sinds de kanker diagnose van haar moeder in 2018 zet zij zich in om de bewustwording rond holistische kankeraanpak in NL te vergroten.Gedurende 2020 is ze in gesprek met investeerders en andere ondernemers om de offline locaties die ze binnen GOAkanker wil opzetten, te realiseren. Ook zal zij, samen met het team van GOAkanker, online het grootste en meest complete holistische kanker educatie platform bouwen.Via onder andere artikelen, interviews en social media maar ook via haar netwerken, zet ze zich iedere dag in om de kanker educatie in NL compleet te maken.
Reactie plaatsen